Tävling – vinn Dulce de leche

  Skrivet den   av   7 kommentarer

I samarbete med Pampas Deli startar nu en tävling där ni har chansen att vinna två burkar Dulce de leche, klassisk och bakning.
Dulce de leche, vem älskar inte det?! En underbar kolasmakande kräm och den här dulce de lechen är inte gjord på kondenserad mjök utan riktigt kokad på äkta mjölk. Ni vill definitivt inte missa chansen att vinna det här, eller hur?

TÄVLINGEN AVSLUTAD

För att vara med att tävla ska du;
1. Berätta vad du skulle göra med vinsten
och
2. Svara på frågan ”varifrån kommer ursprungligen Dulce de leche?”

Tävlingen avslutas om ungefär en vecka, då jag ”stänger” tävlingen.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

7 kommentarer

 1. Ida Nilsson skriver:

  1. Jag skulle ge dom till min syster (eftersom jag själv inte är bra på att baka men gärna är med och smakar) så att hon kan göra sin underbara kolapaj!
  2. Det kommer från latinamerika från början!

 2. Aino Luoma skriver:

  1. Skulle behålla dem för mig själv 😉 den vanliga skulle jag använda till glass (eller bara äta rakt ur burken) och med baknings varianten skulle jag göra en dulce de leche cheesecake.

  2. Argentina ( har dock varit en hel del bråk mellan argentina o uruguay vilket land som produkten härstammar ifrån) 🙂

 3. Matilda skriver:

  Bidrag av Daniel:
  1. Ifall jag skulle vinna skulle jag göra en glass med smak av kola och eftersom Dulce de leche smakar kola. Sen skulle jag andvända Dulche de leche till kolasås
  2. Dulche de leche kommer ursprungligen ifrån latinamerika

 4. ihemmetslugn skriver:

  1. Jag skulle behålla dessa själv för att baka till vår flytthjälp, dels att äta under flytten under paus och dels att ta med hem som tack.

  2. Latinamerika

 5. Andrea skriver:

  1. Om jag lyckades vinna denna tävlingen skulle jag antagligen öppna en av burkarna direkt och ta en sked =) Men jag skulle även baka en efterrätt där jag skulle balansera upp den fina kolasmaken med något salt som flingsalt eller rostade, saltade nötter och kanske toppa med något neutralt eller syrligt. Mums!
  2. Härligheten kommer ursprungligen ifrån Latinamerika.

 6. Therese skriver:

  Åh, gud vad kul! Jag har sett så många recept med just dulce de leche, men det har aldrig blivit av just för att det låter så omständligt att göra egen. Hade faktiskt ingen aning om att det fanns färdig:)

  Jag skulle baka dulce de leche-brownies och twix eller snickers. Min man älskar kola och jag är riktigt svag för choklad så det skulle bli en härlig kombination av dessa två i alla fall 🙂

  Det kommer från Latinamerika.

 7. Åsa Irene skriver:

  Oj, vilka härliga vinster att tävla om!

  1. Det finns många olika recept med dulche de leche som jag skulle vilja testa. Jag skulle nog laga lite dulce de leche-pannacotta med nåt krispigt på toppen som en härlig final på en romantisk middag. Glass med dulce de leche att bjuda min tvååriga systerdotter som älskar glass med kolasås skulle också finnas med i planerna.

  2. Dulce de leche kommer från Latinamerika, visserligen är det inget land utan en region. Måste jag välja land så säger jag Argentina.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.