Julkalender 2013 – Lucka 9

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

I dagens lucka hittas ett recept på lakritsknäck. Jag har aldrig riktigt lyckats att få den helt perfekta konsistensen på min knäck, men nu lyckades jag. Hård men ändå seg och lite mjuk, precis som knäck ska vara för min del. Och utan termometer och allt! Fast det kanske allt var lite tur? Nåja, gott vart det i alla fall och för att få en ny sorts knäck rörde jag ner lakritspulver när knäcken var klar. Riktigt gott. Och som pricken över i:et – lite choklad och lakritsgranulat.

Lakritsknäck:

1 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 – 2 msk lakritspulver

ev. mörk choklad & lakritsgranulat till garnering

Lägg grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka på medelvärme tills knäcken blivit ca 125°c eller tills de klarar ett kulprov (kallt vatten i ett glas, i med lite knäck och så ska det gå att rullas till en kula). Smaksätt smeten med lakritspulver och häll sedan upp i knäckformar och låt kallna. Dekorera ev. med smält mörk choklad och lite lakritsgranulat på toppen.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.