Julkalender 2013 – Lucka 12

  Skrivet den   av   3 kommentarer

Pepparkakskrisp – så enkelt med ändå så gott! Innehåller endast två ingredienser, så det är ett perfekt ”sista-minuten” julgodistips 🙂 Nougat + pepparkakor. Kanske inte en så vanlig kombination men faktiskt överraskade gott! Kom på det eftersom jag inte hade choklad hemma man däremot ett helt oöppnat paket med nougat.

Pepparkakskrisp:
75 g nougat
5 – 7 pepparkakor (normalstora), krossade

Krossa pepparkakorna. Smält nougaten i mikron eller i vattenbad och blanda sedan ihop pepparkakor med nougaten så att allt täcks av nougat. Klicka ut på bakplåtspapper eller i små former. Låt stelna i kylskåpet.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

3 kommentarer

 1. Rebeccca skriver:

  Det här verkar ju supergott! Man sku ju kuna rulla kulor o doppa i choklad också, så blir de lite "elegantare".
  Hurudan nougat använder du? Jag brukar köpa odenses i Sverige, för den enda jag har sett finland är en som är en 50 g stång…

 2. Matilda skriver:

  Ja det är ju också en jättebra idé! 🙂 Fast då måste man nog krossa pepparkakorna lite mindre än vad jag har gjort där och så säkert ha mjuk nougat och inte smält.. det blir nog bara kladd om man ska rulla smält nougat 😀

  Jag brukar också köpa odense från Sverige. Det är så dumt att man inte kan få tag på ett stort paket nougat i bakhyllan här i finland :/ Skulle vara bra om de fick!

 3. Rebeccca skriver:

  Jaa, det är ju klart att nougaten måste vara hårdare. ;D

  Och ja, väldigt dumt är det.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.