Julkalender 2013 – Lucka 15

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Det här kommer vara en av mina julgodissorter jag serverar på julafton. Har läst att fudge håller sig i minst 2 veckor i kylskåpet så jag tänkte att jag kunde göra de i förväg så har man inte lika mycket att göra före julafton.
Lakritsfudge blev det alltså. Jag är en stor lakrits-älskare så det är perfekt godis för mig. Älskar fudge också.
Receptet kommer ifrån pickipicki.se.
Blev grymt gott! Perfekt med lakritssmak som inte ändå blir för stark och så kommer det en god lakritssmak i eftersmak. Fudgen smälter riktigt i munnen och ja.. jättegott helt enkelt!
Går lätt att göra fastän den ska koka i 40 min, men det är inte så mycket att göra. Bara röra om några gånger.

Lakritsfudge:

3 dl mjölk
3 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker (hade lite vaniljpulver istället)
1 nypa salt
25 g rumsvarmt smör
2 msk lakritspulver

Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka i ungefär 40 min. Rör om ordentligt några gånger under tiden. Gör kulprov för att testa om fudgen är klar. Rör därefter ner smör, vaniljsocker och lakritspulver. Rör smeten blank. Häll upp smeten i en form (20×20 cm) med bakplåtspapper. Låt stelna.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. ..:::Ulle:::.. skriver:

    Mums, det är SÅ gott med lakritsfudge! 🙂

  2. Matilda skriver:

    Ja verkligen, väldigt gott!

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.