Julkalender 2013 – Lucka 17

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag har sett sådana här brownies med pepparkaksdeg och vit choklad på många många bloggar och hade redan tänkt baka de förra året, men fick aldrig tid till det. I år slog jag till och bakade de igår kväll. Och vilken tur att jag bakade de då! För de här, de är verkligen himmelskt goda och perfekt kladdiga. Pepparkaksdegen passar perfekt med den kladdiga brownien. Sött som bara den, men på julen får det vara sockersött.

Receptet på själva brownien kommer från @sockersota på instagram och det är absolut det bästa browniereceptet jag använt mig utav! Så kladdigt och underbart. Kolla bara på det här så förstår ni;

Brownie med pepparkaksdeg och vit choklad (har ändrat några mängder i receptet så det inte blev för sött):
20 x 20 cm

240 g smör
200 g strösocker
4 ägg
150 g kakao
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
180 g vetemjöl
200 g mörk choklad

1 bit pepparkaksdeg
1/2 platta choklad (ca 90 g)

Klä en form (20 x 20) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175°c. Smält smöret på låg värmen och häll i sockret, låt sjuda på svag värme under omrörning i 2 – 3 min tills sockret smält en aning. Ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, kakao, salt, bakpulver och vanilj. Häll i smör- och sockerblandningen och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölet och rör om. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen. Hacka den vita chokladen grovt och strö på smeten tillsammans med små bitar utav pepparkaksdegen. Tryck ner dom lite i smeten (men så de syns)

Grädda i mitten av ugnen 25 – 30 min. Känn med en sticka, den ska vara kladdiga i mitten ännu för den stelnar i kylskåpet.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet för att stelna. Helst över natten. Skär i så stora bitar du vill ha, jag fick ut ca 16 bitar.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.