Julkalender 2013 – Lucka 19

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Pepparkakor är gott. Kaffe är gott. Pepparkakskaffe är gott. Såg en bild på det här pepparkakskaffet på den här matbloggens instagram och måste direkt kika på receptet för det lät himmelskt gott!!

Så måste jag ju förstås också testa det direkt och oj vad gott det var då! Verkligen gott. Något jag kan rekommendera att göra i juletider om man gillar kaffe + pepparkakor.

Receptet har tre pepparkakor, jag använde fyra stycken men enligt mig kunde de nästan kunna varit ännu mer pepparkakssmak. Fast det är ju smaksak. Och på bilden har jag ingen skummad mjölk på toppen, men i receptet är det det. Glömde bara bort den sista delen i receptet och såg inte att man skulle göra så.

Pepparkakskaffe:
1 kopp

2 dl mjölk
3 tunna pepparkakor (Annas t.ex)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljsocker (hade vaniljpulver istället)
socker efter smak
dubbelespresso (bryggde helt vanlig starkt kokkaffe)

Hetta upp 1 1/2 dl av mjölken i en kastrull, lägg i pepparkakorna och kryddorna och låt de lösas upp i mjölken. Häll upp kaffet i en mugg och häll på pepparkaksmjölken.
Skölj kastrullen, tillsätt den sista 1/2 dl av mjölken och hetta upp under vispning. Lägg mjölkskummet på kaffet.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Hej Matilda,

  jag är en tysk kvinna, som tycker mycket om din blog för jag älskar också att baka. Idag blev jag extra inspirerad med pepperkakskaffet. Just precis ska jag dricka en kopp. Gissa hur jag kommer att göra mitt kaffe;-))))) Tack!
  Jag har också flera Muminskoppar!!!!
  Hälsningar, Christina

 2. Matilda skriver:

  Åh tack så mycket!! 🙂 Hoppas du gillade det, det är så hemskt gott enligt mig!

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.