Julkalender 2013 – Lucka 23

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Idag är det dan före dopparedan och åh vad spännande det är! Imorgon är det den stora dagen och jag har längtat så hemskt länge! Är så glad man kan bli 🙂

Som den näst sista luckan i det här årets julkalender ger jag er receptet på rocky road (repris). Det är ett julgodis jag gjort flera år i rad nu för jag älskar verkligen det! Supergott! En av de bästa sorterna jag vet.

Jag brukar alltid blanda mörk- och mjölkchoklad (50/50) så att det inte blir alldeles för mörkt. Och så brukar jag alltid blanda i marshmallows, dumlekolor och salta jordnötter. Det är min enkla, men mycket goda variant. I år tillsatte jag även rivet skal av en apelsin vilket gav det lilla pricket över i:et!

Rocky road:

200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
1 påse Dumle
1/2 påse salta jordnötter
10 stora marshmallows, klippta i små bitar
(rivet skal av 1 apelsin)

Smält de båda chokladsorterna över vattenbad eller i mikron. Dela dumlekolorna och klipp marshmallowsen. Blanda ihop alla ingredienser + rivet apelsinskal om du vill. Häll upp i aluminiumformar eller en form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåpet och skär sedan fyrkantiga bitar.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.