Ris á la Malta

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Har du risgrynsgröt kvar från igår? Ja då är det här verkligen något för dig att laga! Ris á la Malta, säkert en välkänd julefterrätt för de flesta och det är ju så grymt gott enligt mig. I min ris á la Malta blandar jag alltid i clementin, fast helst apelsin om vi skulle ha det hemma vilket vi inte hade nu och även liten grovhackad mandel för att få något att tugga på, lite ”crunch”.

Testa testa!

Ris á la Malta:
4 – 5 port.

1 1/2 dl vispgrädde
2 – 3 dl kall, kokt risgrynsgröt
ca 1/2 dl strösocker
(ev. en klick turkisk yoghurt)
1/2 tsk vaniljpulver eller 1 – 2 tsk vaniljsocker
3 – 4 clementiner eller 2 apelsiner
en näve grovhackad mandel

Vispa grädden hårt. Vänd ner den kalla gröten tillsammans med socker och vanilj. Skala clementinerna och dela klyftorna på hälften, om du har apelsin – filéa apelsinerna och dela filéerna på hälften. Rör ner det till sist i grädden tillsammans med hackad mandel. Lägg upp i skålar, garnera med lite clementin/apelsin och ställ i kylskåp fram till servering.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.