White peanut butter banana cups

  Skrivet den   av   4 kommentarer

Idag är det äntligen lördag igen och dags för deltävling 2 i Melodifestivalen!

Tills ikväll har jag gjort lite sötsaker inspirerat av det underbart goda amerikanska godiset Peanut butter cups. Istället för mjölkchoklad och sötat jordnötssmör har jag använt vit choklad, osötat jordnötssmör, banan och kokos. Verkligen toppen ihop! Den söta vita chokladen passar så bra ihop med det lite sträva, saltiga jordnötssmöret och den söta och krämiga bananen.

Verkligen något jag tycker ni ska testa någon gång, åtminstone ni som är lika galna i vit choklad och jordnötssmör som jag. För det är jag. Absolut två av de bästa ätbara sakerna på denna planet.

White peanut butter banana cups:
ca 11 st

150 g vit choklad
ca 1 dl jordnötssmör (använder Urtekrams ekologiska)
ca 11 skivor banan (1 banan)
2 tsk pressad saft av en citron
lite kokosflingor

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ta fram ca 11 pappersformar (ex. minimuffinsformar) och pensla choklad i alla former. Låt stelna en liten stund i kylskåpet och pensla sedan på ett till lager med vit choklad så det blir lite tjockare. Låt stelna igen en stund i kylskåpet. Klicka i jordnötssmör i varje form. Skiva en banan i skivor, droppa citronsaft på dem (detta för att undvika att det ska bli bruna) och lägg de ovanpå jordnötssmöret. Häll över den sista vita chokladen och låt stelna helt i kylskåpet. Förvara i kylskåp fram till servering.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

4 kommentarer

  1. Sari skriver:

    Oj,kan tänka mig att de är härliga :p

  2. Matilda skriver:

    Ja de var verkligen verkligen smaskiga!! 🙂

  3. åh vad söta, låter väldigt gott 🙂

  4. Matilda skriver:

    Tack! Det var det verkligen måste jag säga 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.