Gino med mörk choklad

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Gino är en riktigt klassiker som säkert de flesta smakat på någon gång! Lättgjord och riktigt snabblagad är den och så innehåller den frukt och bär vilket alltid är bra att äta. Om jag inte minns fel är det en typisk 90-tals efterrätt och det klassiska är ju jordgubbar, banan, kiwi och så vit choklad ovanpå. I min variant har jag istället toppat ginon med mörk choklad och kokosflingor. Och istället för kiwi fick det bli färsk ananas. Kalasgott med en klick lättvispad grädde!

Gino med mörk choklad:
ca 6 port.

1/2 färsk ananas
2 bananer (gärna eko!)
1 ask jordgubbar
100 g mörk choklad
1/2 – 1 dl kokosflingor

Till servering:
2 dl vispgrädde, lättvispad

Sätt ugnen på 250°c. Skala och dela ananasen. Kom ihåg att skära bort det hårda i mitten. Snoppa jordgubbarna och skala bananerna. Skär allt i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Om man förbereder ginon en stund i förväg kan man pressa på lite citronsaft på bananskivorna så de inte blir bruna. Grovhacka chokladen och strö ovanpå frukten tillsammans med kokosflingor. Grädda ginon i mitten av ugnen 5 min. Chokladen ska ha smält och kokosen fått lite gyllenbrun färg. Servera med lättvispad grädde. Eller varför inte en kula vaniljglass?

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.