Fjärilskakor

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Våriga. Färggranna. Möra. Tre ord som beskriver dessa småkakor perfekt! Jag gjorde de här kakorna till påsken och för att få dom sådär våriga tog jag ut dem med en fjärilsform. De smakar inte så speciellt egentligen, det är ju helt vanlig mördeg men om man vill kan man ju smaksätta degen med något. Vanilj eller citrusskal skulle kunna passa bra.

Fjärilskakor:
(antal: rätt så många!)

300 g smör
1 – 1 1/2 dl strösocker
ca 8 dl vetemjöl
pastafärg (tog gul, rosa och fick orange genom att blanda rosa och lite gul)

Sätt ugnen på 175°c. Skär smöret i kuber och blanda ihop med sockret och mjölet till en slät, fast deg. Bäst (och snabbast) går det ju med en assistent. Låt degen vila i kylskåpet, inlindad i plastfolié, en stund så den inte är så mjuk. Då går det bättre att kavla degen.
Dela upp degen i tre lika stora bitar och färga varje degbit med pastafärg.
Kavla ut varje bit till en avlång platta. Lägg de olika färgerna vid varandra och kavla sedan ut till en enda stor platta. Ta ut kakor i valfri form och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.