Syrensocker

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Nu blommar syrenen och den doftar så underbart, något av de bästa dofterna som finns tycker jag. Syrenblommor är ju faktiskt inte bara fina att lukta och titta på, utan de är ju även ätbara! Det kanske inte alla visste, men så är det. Man kan baka med dem, kandera dem, torka dem, göra saft och sylt på dem. Allt möjligt! Och så kan man göra det här. Syrensocker. Det är toppenenkelt att göra och efter ett tag får du det underbaraste sockret som du kan använda till desserter och bakat. Tänk dig ett par småkakor med syrensocker i, eller kanske muffins med syrendoft.. 

Syrensocker:
1 glasburk
strösocker
syrenblommor 
Plocka bort blommorna från kvistarna och titta att det inte kommer med några kryp. Varva socker och blommor i en burk och låt burken sedan stå någonstans i köket i några dagar. Skaka om ibland. När sockret är klart kan du sila bort blommorna eftersom de torkar och lätt blir lite bruna, men du kan absolut hålla kvar blommorna om du vill. 

Klicka HÄR om du vill testa och kandera syrenblommorna. 
//Matilda
Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Men du vad enkelt 🙂 Det ska jag absolut prova. Muffins med syréndoft och smak låter ju härligt somrigt.

  2. Matilda skriver:

    Jag vet, hur lätt som helst!! 🙂 Kan tänka mig att de skulle bli underbart goda, få ta och testa det när sockret är klart.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.