Snabblagad vaniljsås

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Vaniljsås är ju lite av ett måste till smulpaj och det är bara bra för det är ju så otroligt gott med en bit paj och massor massor av sås. Råder dig att inte köpa sådan färdig vaniljvisp eller vaniljsåspulver från butiken för efter att du smakat på hemgjord vaniljsås/visp, ja då vill du inte äta något annat längre! Mycket vanilj att de svarta prickarna verkligen syns ordentligt och perfekt i konsistensen – inte allt för lös men ändå inte så tjock som vaniljkräm är. Så ska riktigt vaniljsås vara.
Ett plus med den här är att den är så snabblagad så det är inte klokt! Alla ingredienserna i kastrullen, vispa ihop på spisen och så är den klar.

Snabblagad vaniljsås:

4 dl mjölk
2 äggulor
1 1/2 msk maizena (majsstärkelse)
3 msk strösocker
1 vaniljstång, urskrapad eller 1 krm vaniljpulver

Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och lägg på spisen. Vispa konstant tills såsen börjat tjockna och fått den konsistens du vill ha. Låt inte såsen koka, då koagulerar äggen. Ta kastrullen från plattan och låt kallna. Om du vill få vaniljsåsen snabbare kall kan du lägga kastrullen i kallt vattenbad (kallt vatten + isbitar) och vispa tills den kallnat.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.