Havregrynsrutor med oreo och nougat

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

De här havregrynsrutorna är så himla lätta att göra och går också riktigt snabbt att göra! Väldigt enkla, inget krångligt alls. Men ibland är det enklaste godast, visst?

I havregrynsrutorna gömmer sig små goda bitar av oreokakor och toppas av underbar nougat. Jag gjorde även ett snyggt marmorerat mönster i nougaten med mörk choklad. Om du inte orkar med det kan det lämnas bort, det tillför inget till smaken men det är ju så snyggt med marmorerat!

Havregrynsrutor med oreo och nougat:
ca 14 små rutor

100 g smör, mjukt
1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl havregryn
ca 8 oreokakor

ca 50 g nougat
30 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175°c. Vispa smör, båda sockersorterna och vanilj vitt och pösigt. Tillsätt ägget och vispa snabbt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och havregryn i en skild skål. Rör sedan ner det i smörblandningen. Krossa oreokakorna grovt och rör ner dem i smeten. Rör till en slät smet. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Kakan ska vara torr i mitten när den är klar.

Ta ut kakan ur ugnen och lägg direkt på nougat genom att skära tunna skivor av nougaten med hjälp av en osthyvel. Låt nougaten smälta ovanpå och bred sedan ut med en spatel så nougaten täcker kakan. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och ringla sedan ovanpå nougaten som sträck. Dra med en tandpetare från andra sidan så det bildas ett marmorerat mönster i nougaten. Låt nougaten stelna i kylskåpet och skär sedan i rutor. Kan frysas.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.