Snabb chokladfudge med salt mandel

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Det här, det kan vara.. eller nej. Det ÄR den godaste fudgen jag ätit!! Så himmelskt len, chokladig och helt underbar god. Dessutom behövs inte en massa ingredienser och en smet som ska kokas i en halvtimme. Nej, endast en burk kondenserad mjölk och choklad räcker. Och resultatet blir den lenaste fudgen du ätit. På toppen har jag även strött på salt mandel vilket passar utmärkt med chokladen!

Snabb chokladfudge med salt mandel:

1 burk (á 397 g) kondenserad mjölk
250 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad (eller 150 g mörk/150 g mjölk)
1 1/2 dl hel sötmandel
1 – 2 msk smör
1 nypa salt
ev. flingsalt på toppen

Grovhacka mandeln och stek i en stekpanna tillsammans med smör och salt tills mandeln börjar bli gyllenbrun och glansig. Ställ åt sidan. Häll den kondenserade mjölken tillsammans med chokladen i en kastrull och låt chokladen smälta där i. Rör smeten glansig och fin. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper och häll i fudgen. Strö på mandeln och ev. lite flingsalt. Låt stelna i kylskåpet ca 2 h eller längre. Skär fudgen i små bitar och servera! En hit på julbordet 🙂

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

  1. Lotta skriver:

    Perfekt! tack för det tipset, har skrivit ut receptet och ska göra dem. Köpte nämligen kondenserad mjölk som jag inte visste vad jag skulle använda till! Ha en fin vecka. /Lotta

  2. Matilda skriver:

    Vad roligt, berätta gärna hur dom blev sen! Jag tycker dom är otroligt goda 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.