Mini pepparkakshus

  Skrivet den   av   4 kommentarer

Idag är det 13:de december och vad tillhör inte lucia om inte pepparkakor (och lussekatter också förstås)?! Jag har bakat en massa pepparkakor i år, även ett pepparkakshus som jag tänkte visa er senare och så dessa små, söta pepparkakshus som är till för att hänga på kanten av en mugg.
En kul idé tycker jag som jag sett bilder på runt om hela internet i flera år och i år gjorde jag äntligen några hus! Dom är ju så små så det är rätt enkelt att sätta ihop dom, det roligaste kommer sen vid dekorationen när man får använda sin fantasi och ha en massa kristyr, kanske i olika färger, smågodis och en massa strössel förstås. Riktigt kul litet julpyssel!

Jag gjorde mina egna mallar som jag knåpade ihop en dag och försökte få måtten att stämma, men om inte du orkar rita egna mallar finns det på olika bloggar vet jag. Bara att söka!

Glad Lucia!
//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

4 kommentarer

 1. Oj, så söta! Får ta och fråga min egen Matilda om hon inte känner för att baka pepparkakor och små pepparkakshus idag. Det blev iaf jag sugen på nu…
  Glad Lucia till dig!

 2. Matilda skriver:

  Tack 🙂 Tycker också det! Ja men det tror jag verkligen, så kul att pyssla med, när det är lucia och allt!

 3. Annis skriver:

  Ser verkligen söt! Mini pepparkakshus är min favorit 🙂 Jag bakade min egen två veckor sedan. Klicka på länken på mitt blogg, det finns också en video tutorial:

  http://www.anninuunissa.fi/2014/11/sopot-pienet-piparkakkutalot-video.html

 4. Matilda skriver:

  Tack, dina är också verkligen fina!! 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.