Julrulle med mandelmassa, nougat, fikon och hasselnötter

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Något som är kul med julgodis är att det är så lätt att improvisera ihop nästan vad som helst och det blir grymt gott! På julen har man ju ofta en massa gott hemma. Nötter, kokos, choklad, torkad frukt, dadlar, marsipan, mandelmassa, nougat och allt annat du kan tänka dig. Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen. Ja, och choklad förstås. Så med dom här godheterna hittade jag snabbt på den här julrullen som bara rullas ihop, penslas med choklad och skärs sedan i skivor. Hur gott som helst!

Julrulle:
1 rulle

75 g mandelmassa
75 – 100 g nougat (ta ut från kylskåpet lite före så den hinner mjukna lite)
3 st torkade fikon
1/2 dl kanderade hasselnötter, grovhackade
30 – 50 g mörk choklad

Kavla ut både mandelmassan och nougaten till rektangulära bitar. Lägg nougaten på mandelmassan. Skär fikonen i små bitar och strö på både fikon och hasselnötter på nougaten. Rulla ihop som en rulltårta, från långsida till långsida. Klä in i bakplåtspapper till en spänd rulle och låt stelna lite i kylskåpet. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Pensla på chokladen runt hela rullen och låt sedan stelna på nytt i kylskåpet. Skär rullen i skivor och servera.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.