Cookies med tranbär, vit choklad och apelsin

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Tranbär, vit choklad och apelsin är verkligen en mycket lyckad smakkombo måste jag säga! Tranbären bidrar med både sin sötma och syrlighet som passar perfekt till den söta chokladen. Apelsinen är där som pricken över i:et.
Supergoda kakor som är perfekt till ett kafferep!

Cookies med tranbär, vit choklad och apelsin:
ca 8 st medelstora kakor

75 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl torkade tranbär
50 g vit choklad, grovhackad
skal av 1/2 apelsin

Sätt ugnen på 200°c. Vispa smör, socker och vanilj vitt och pösigt. Tillsätt ägget och vispa snabbt ihop. Blanda ihop mjöl, havregryn, bakpulver och tranbär i en skild skål. Rör ner det i smöret och rör ihop till en smet. Tillsätt till sist den hackade chokladen och apelsinskalet och rör ihop. Klicka ut kakdegen på en plåt klädd med bakplåtspapper med hjälp av två skedar eller en glasskopa. Blir ca 8 st medelstora kakor. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10 – 15 min. De ska bli lite gyllenbruna.

//Matilda

Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.