Äpplechips

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Något otroligt gott är dessa äpplechips som torkas i ugnen flera timmar på låg temperatur för att sedan förvandlas till härligt krispiga (och inte minst nyttiga) chips. Perfekt snacks framför teven! Eller varför inte på frukostgröten?

Äppelchips:
2 äpplen (gärna den röda, söta sorten)
kanel (och kardemumma om du vill)
Sätt ugnen på 100°c. Skölj äpplena och skiva dom tunt med kniv eller med hjälp av en mandolin. Det behövs inte tas bort något kärnhus eller skal. Lägg äppleskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över kanel samt kardemumma. Låt de torka i ugnen 2 – 3 timmar tills äpplena är torra och krispiga.
//Matilda

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.