Snickersbitar (utan raffinerat socker, mjölk och gluten)

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Ikväll är det melodifestival igen, så varför inte testa dessa fantastiska snickersbitar? Helt utan raffinerat socker, mjölk och gluten, alltså mycket bättre för kroppen än vanliga snickers. Dom smakar underbart, lena och mycket smak av jordnötssmör vilket är något av det godaste som existerar!

Receptet kommer från den fina bloggen Hur bra som helst.

Snickersbitar:
ca 16 små bitar

Första lagret:
6 msk kokosolja
3/4 dl (rå) kakao
6 msk honung (eller agave)
4 msk jordnötssmör (välj ett utan socker, med endast jordnötter + salt!)
ev. kakaonibs

Andra lagret:
3 msk jordnötssmör
1 msk honung (eller agave)
1 msk kokosolja

Smält kokosolja och sötning i en kastrull på låg värme. Tillsätt kakao och jordnötssmör och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt även kakaonibs om du vill ha det. Häll över smeten i en burk klädd med bakplåtspapper och låt stå i kylskåp eller frys 1 – 2 timmar eller tills den stelnat. När det första lagret stelnat rör du i en kastrull på låg värme ihop jordnötslagret och häller det över kakan. Strössla ev. lite flingsalt på toppen. Låt stelna ytterligare en stund i kylskåp eller frys. Skär upp bitar och förvara i kylskåp eller frys.

//Matilda


Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.