Banan- och polentakaka

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag gillar att mixtra och testa mig fram till nya bakverk och kakor. Ibland lyckas det, ibland inte. Denna banankaka var ett lyckat test måste jag säga. Inget socker och inget mjöl innehåller den. En riktig nyttokaka! Perfekt för glutenallergiker eller dom som annars bara vill hålla nere på gluten. Sötman får kakan från bananen vilket ger tillräcklig sötma enligt mig.

Supergott att servera med jordnötssmör och kanske lite extra bananskivor.
Banan- och polentakaka:
1 kaka
2 bananer
2 msk kokosolja
3/4 dl havremjölk
2 ägg
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 krm vaniljpulver
1/2 dl kokosnötsmjöl
1/2 dl kokosflingor
1 dl polenta
1/2 dl russin
kokosolja och kokosflingor till formen
Sätt ugnen på 200°c. Smörj och bröa en avlång brödform med kokosolja- och flingor. Mixa banan, kokosolja och havremjölk i en mixer till en slät smet. Tillsätt äggen och mixa snabbt ihop. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skild skål. Rör ihop bananblandningen med de torra ingredienserna till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
//Matilda

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.