Vit chokladrutor med cashewnötter, citron, lakrits & kokos

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Kombon vit choklad, citron, cashewnötter, kokos och lakrits är faktiskt himla gott ihop fastän det kanske låter som en salig blandning. Men om man blandar allt man gillar, då kan det väl inte bli dåligt?

Det är sött, det är syrligt, det smakar mycket lakrits och det är krispigt av nötterna – ett perfekt påskgodis!

Vit chokladrutor med cashewnötter, citron, lakrits & kokos:
(blir en liten sats så dubba mängderna om du vill ha mer godis)

75 g vit choklad
1/2 dl cashewnötter
1/2 dl kokosflingor
1 tsk lakritsgranulat
rivet skal av 1/2 citron
ev. gul eller orange pastafärg

Hacka chokladen eller använd chokladknappar. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Ta åt sidan ca 1 msk smält choklad och lägg i en annan skål så länge. Hacka nötterna grovt och blanda sedan ihop alla ingredienser förutom pastafärgen med chokladen. Klä en liten brödform med bakplåtspapper och häll i chokladblandningen. Platta ut med en sked. Nu till den sparade chokladen; färga chokladen med lite gul eller orange färg och ringla sedan ovanpå chokladen. Blir en härlig färgklick! Strö på ytterligare lite lakritsgranulat, citronskal och/eller kokos. Låt stelna i kylskåpet och skär sedan upp i små rutor. Förvara i kylskåpet.

//Matilda


Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.