Raw lakritsfudge

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Förutom dom vita chokladrutorna jag publicerade receptet på i förrgår har jag gjort två andra godissorter till påsk. Båda två mer åt det nyttigare hållet, speciellt dessa då dom är raw. Fudgen är gjorda på dadlar, men det skulle man inte kunna tro faktiskt! Så himla smarriga, lite sega och mycket smak av lakrits. Verkligen något jag skulle rekommendera!
Originalreceptet kommer härifrån men har ändrat mängderna lite.Raw lakritsfudge:

15 mjuka dadlar
1 msk kokosolja
1 msk kokosnötsmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa flingsalt
4 – 5 tsk lakritspulver (beroende på hur stark lakritssmak du vill ha)

ev. lakritsgranulat ovanpå

Lägg alla ingredienser i en mixer/matberedare och kör till en slät och jämn smet. Smaka av om det kanske behövs mer lakritspulver. Klä en liten brödform med plastfolie och bred ut fudgen jämnt däri. Strö ev. på lite lakritsgranulat som dekoration. Låt stelna ca en timme i frysen. Skär i små bitar och förvara sedan i kylskåpet eller frysen.

//Matilda


Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.