Ananasblondies med mynta & citron

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

I söndags var jag väldigt sugen på att baka och då var det ju bara att ställa sig i köket och svänga ihop något sött och gott. Råkade hitta lite ananas i kylskåpet och kom då på dessa blondies med vit choklad, ananas, mynta och citron. Kladdiga, otroligt goda och fräscha. Alltså det perfekta bakverket  såhär nu i sommarvärmen som äntligen är här!

Jag dekorerade mina blondies med grädde och ananasblommor vilket blir väldigt snyggt. Enkelt är det också! *Skär bara bort skalet på ananasen, gör små urgröpningar i fruktköttet med ett kuljärn, skiva ananasen så tunt du kan utan att skivorna går sönder, lägg på ett bakplåtspapper och torka i ugnen, 125°c, ca 2 timmar. Vänd skivorna efter ungefär halva tiden och se till de ibland så de inte bränns. Lägg de sedan i ex. en minimuffinsplåt och låt de torka där över natten.

Ananasblondies med mynta & citron:

4 ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt
180 g smör
50 g vit choklad
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/4 ananas, finhackad
skal av 1/2 citron
hackad, färsk mynta

grädde och ananasblommor* till dekoration

Sätt ugnen på 175°c. Vispa ägg, socker, vanilj och salt fluffigt. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Vispa ner smörblandningen i äggvispet, lite i taget. Se till att allt smör vispats in förrän du häller i mer. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skild skål och rör ner det i smeten, rör till en slät smet. Tillsätt till sist ananashacket, citronskal och hackad mynta. Rör ihop. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.

//Matilda


Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.