Naked cake med mascarponegrädde & sommarbär

  Skrivet den   av   2 kommentarer

Vi firade två födelsedagar förra helgen och då blev det som vanligt en födelsedagstårta. En väldigt hög en. Så hög att det var riktigt knepigt att få en snygg bit, men god var den. Otroligt god. Väldigt enkel, men ibland är ju det enklaste godast som en brukar säga.

Tårtan bestod utav tre browniebottnar och med nutella, en massa fluffig mascarponegrädde, blåbär och jordgubbar emellan. Mums!

Naked cake med mascarponegrädde & sommarbär:
18 cm i diamater

Browniebotten:
3 st

6 ägg
2 dl mjölk
1 3/4 dl rapsolja
ca 3 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
ca 5 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
3 tsk bakpulver
en nypa salt

Sätt ugnen på 175°c. Vispa ihop ägg, mjölk, olja, socker och vanilj i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skild skål. Blanda ihop de torra ingredienserna med de våta. Rör ihop till en slät smet. Smörj och bröa tre lika stora formar, 18 cm i diameter, och dela upp smeten i de tre formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Om du testar med en sticka ska den vara torr när bottnarna är klara. Låt kallna och lossa sedan ur formarna.

Mascarponegrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
3 msk florsocker
250 g mascarpone

Vispa grädde, vanilj och florsocker lösvispat. Tillsätt sedan mascarponen och fortsätt vispa på högre hastighet tills du har tjock grädde, men se upp så grädden inte skär sig!

nutella
frysta eller färska blåbär
jordgubbar

Lägg det ena bottnet på ett tårtfat. Bred på ett lager nutella. Bred sedan på ett lager mascarponegrädde och strö över blåbär samt skivade jordgubbar. Gör likadant med resterande två bottnar. Botten-nutella-grädde-bär. Ha gärna rejält med grädde högst upp och dekorera med jordgubbar.

//Matilda


Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

2 kommentarer

 1. bak och smak skriver:

  Hej!
  Tänkte bara säga att du verkligen har en jättefin blogg och att jag själv blir inspirerad av den! Är du sugen får du gärna kolla in min blogg http://www.bakochsmak.se så kanske vi kan inspirera varandra så vi utvecklas.

  Ha en bra dag,
  Bak och smak

 2. Matilda skriver:

  Åh tack så mycket, gör mig glad! Du har också en superfin blogg!
  Dina raw cashewkakor lät ju underbara, sparas definitivt bland recept att testas framöver 🙂

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.