Salty caramel

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag vann Erika Billysdotters bok ”Green sweets & treats” för ett antal veckor sedan och gillade den från första stund. Vill testa precis allt som finns i boken och har redan hunnit testa pajen med cashewgrädden på min födelsedag, som jag har receptet på HÄR. Nu har jag testa ytterligare ett recept, nämligen ”salty caramel” som dom kallas i boken. Botten gjord på cashewnötter och kokos och ”kola” gjord på dadlar. Otroligt gott och man skulle inte alls kunna tro att dessa rutor består mestadels av dadlar.

Salty caramel:
Botten:
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung (eller ex. agavesirap)
1 msk mjuk kokosolja
1 nypa salt
Kola:
20 dadlar, urkärnade
1/2 dl smält kokosolja
1 tsk salt
1 tsk bourbonvanilj
Mixa samman ingredienserna till bottnen i en matberedare. Tryck ut massan (ca 1 cm tjock) i en brödform klädd med plastfilm eller bakplåtspapper.
Mixa alla ingredienser till kolan i en matberedare. Mixa länge, och när du tror att du mixat klart mixar du lite till. Kolan ska vara blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbottnen och ställ i frysen ca 1 timme. Skär upp i bitar och förvara i kylen.
//Matilda
Kategorier: Matildas Kafferep

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.