6 tips för att piffa upp kanelbullen

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Visst vet ni om att kanelbullens dag firas på söndagen? Kanske jag bakar en sats till frysen, får se, men visst är det alltid gott med en kanelbulle eller två!

Om man känner för att testa något nytt i år, inte den helt vanliga kanelbullen har jag nu samlat ihop sex stycken tips på sätt att ”piffa upp” kanelbullen. Alla bilder har jag funnit på Pinterest, som för övrigt är världens bästa inspirationskälla (tips tips!).

Från v till h:

  • Forma kanelbullarna som hjärtan istället för runda, har jag testat och kan meddela att de blir himla fina!
  • Små kanelbulle-cake pops. Hur gulliga var inte dessa? Forma små, små kanelbullar som du trycker ner på ex. träpinnar
  • Stort kanelbullehjärta
  • Rund stor kanelsnurra – något jag absolut skulle kunna tänka mig att testa på söndag. Bara att rulla en lång ”orm” av degen och lägga den i en rund springform
  • Kanelbullevåfflor – skiva tunna skivor av degen och grädda i ett våffeljärn för att få sådana söta kanelbullevåfflor!
  • Sticky bun ring: blanda sirap och smält smör samt (farin)socker och kanel. Häll hälften av sirapsblandningen och sockerblandningen i bottnet på en sockerkaksform. Lägg kanelbullar runt om i formen. Häll på resterande sirap och sockerblandning. Grädda som vanligt. Måste ju vara otroligt gott!
//Matilda
Kategorier: Matildas KafferepTags: ,

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.