Syltade clementiner

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Julen börjar sakta men säkert infinna sig runt om oss, till min stora glädje, och jag känner bara att jag vill börja baka en massa juligt med detsamma! Vilket jag också börjat göra.. Har många goda recept som ni ska få ta del av i december här på bloggen.

I veckan gjorde jag en liten burk med syltade clementiner där alla julens bästa kryddor ingår, ni kan ju förstå hur gott det luktade då! De ska hamna i en farsdagstårta jag ska göra idag, receptet på den får ni nästa vecka. Och ja, det blir en jultårta fastän det bara är farsdag ännu, men kan bara inte bärga mig.
Skulle kunna tänka mig att dessa skulle passa finfint med en kula vaniljglass eller grädde, bara som en liten dessert.
Syltade clementiner:
1 liten burk
3 clementiner
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 stjärnanis
1 kanelstång
4 nejlikor
3 kardemummakärnor eller 1/2 tsk mald kardemumma
1 liten bit ingefära
1 lagerblad
Lägg vatten, socker och alla kryddor i en kastrull och låt koka ca 10 min. Under tiden, skala clementinerna och ta bort allt det vita. Dela dem i klyftor och lägg i en liten glasburk. Låt sockerlagen vila några minuter och slå sedan på den på clementinklyftorna. Låt stå i kylskåp minst 2 dagar före användning, så clementinerna drar åt sig kryddorna.
//Matilda
Kategorier: Matildas KafferepTags: , ,

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.