Pepparkaksjitterbuggare

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Den klassiska småkakan jitterbuggare känner ni säkert alla till. Ni vet, den med mördeg och maräng. Nu har jag uppgraderat den lite och gjort en juligare med variant med pepparkaksdeg och apelsinskal i marängen. Mycket gott!

Pepparkaksjitterbuggare:
en bit pepparkaksdeg
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa på högsta hastighet till en fast, vit maräng. Smaksätt marängen med apelsinskal. Kavla ut pepparkaksdegen med lite mjöl under till en rektangel. Bred ut marängen. Rulla ihop till en rulle, från långsidan. Lägg rullen i frysen en stund. Sätt ugnen på 175°c. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
//Matilda

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.