Soft gingerbread cookies

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag skulle kunna kalla dessa kakor på svenska? Mjuka pepparkakssmakande kakor? Nåväl, vad de än nu heter är det helt enkelt lite mjuksega kakor som smakar pepparkakor eftersom jag rört ner lite pepparkakskryddor. Jag har även rullat dem i strösocker före gräddning, vilket ger en fin yta och lite ”knaprighet”. Goda kakor tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust!

Soft gingerbread cookies:
100 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl mörk sirap
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
3/4 tsk ingefära
1/2 tsk nejlika
strösocker till rullning
Sätt ugnen på 200°c. Vispa smör, socker och sirap fluffigt. Tillsätt ägget och vispa snabbt ihop. Blanda alla torra ingredienser i en skild skål och rör ner i smörblandningen. Rör till en deg. Rulla degen till kulor och rulla dem i socker. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10 – 15 min. Låt svalna.
//Matilda
Kategorier: Matildas KafferepTags: ,

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.