Chokladdoppad iskokos

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Det är bara en dag kvar till julafton, dan före dopparedan!! För att fira det ska ni nu få ta del av receptet på den andra sortens julgodis jag gjort i år. Det är så himla enkelt att göra och snabbt går det också, så du hinner absolut göra detta tills imorgon om du inte ännu har något julgodis hemma. Det behövs endast fyra ingredienser för att göra iskokos, hur bra är inte det?

Smakar som bounty, men går fortare att göra. Alltså är det ju himla gott!
Receptet hittade jag i en gammal Allt om Mat – tidning från 2010.
Chokladdoppad iskokos:
1 1/2 dl kondenserad mjölk (ca 1/2 burk)
4 dl florsocker
200 g kokosflingor
100 g mörk choklad
Blanda kondenserad mjölk med florsocker och kokosflingor i en skål. Pudra en form (jag använde en brödform) med florsocker och bred ut massan. Klä formen med plastfolie och lägg på någon tyngd. Låt stelna i kylskåpet åtminstone 4 timmar. När det stelnat, skär i små bitar. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och doppa sedan ena kanten i chokladen. Låt stelna i kylskåpet.
//Matilda

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.