Jordgubbsbiskvier

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Något av det godaste som finns är biskvier och visst är det så himla kul att testa olika smaksättningar och inte bara ha den klassiska chokladtryffeln/smörkrämen i? Eftersom det snart är sommar och dags för jordgubbssäsong gjorde jag biskvier med en jordgubbs/vit chokladsmörkräm + bitar av jordgubbar.

De mjuksega mandelbottnarna, den lena smörkrämen och det spröda chokladskalet – det tillsammans bildar en himmelskt god liten kondisbit som är oemotståndliga.
Jordgubbsbiskvier:
ca 7 medelstora/10 små
Mandelbotten:
150 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 dl strösocker
Sätt ugnen på 200°c. Smula eller riv ner mandelmassan i en bunke. Tillsätt äggvitan och sockret och vispa ihop till en slät, inte för lös, smet. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut jämna, runda bottnar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Tänk på att dom flyter ut en aning under gräddning. Grädda dom i mitten av ugnen i 15 min, tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
Jordgubbssmörkräm:
150 g mjukt smör
1 3/4 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
100 g färska eller frysta, tinade jordgubbar, mixade
75 g vit choklad, smält
1 äggula
ca 5 st färska jordgubbar, finhackade
Vispa smör, socker och vanilj på hög hastighet i några minuter tills du har en vit, fluffig kräm. Rör ner jordgubbspurén under vispning. Tillsätt den smälta chokladen under vispning och tillsätt sedan äggulan. Vispa ihop till en slät kräm. Rör till sist ner de finhackade jordgubbarna för hand.
Bred ut smörkrämen på undersidan av mandelbottnarna, enklast går det med en liten spatel. Lägg biskvierna på en bricka och låt smörkrämen stelna i kylskåp eller frys några timmar.
Till garnering:
150 g mörk choklad
25 g vit choklad
några färska jordgubbar
Temperera chokladen genom att smälta 50 g av chokladen i en skål över vattenbad och finhacka resterande 100 g. Rör ner den finhackade chokladen i den smälta chokladen och rör tills all choklad smält. Ta fram biskvierna och doppa dom snabbt i chokladen. Låt överbliven choklad rinna av och lägg på en bricka. Enklast gör du det här genom att sticka en gaffel i bottnet och doppa biskvin i chokladen. Smält även den vita chokladen och fyll en liten strut gjord av bakplåtspapper med chokladen. Dekorera biskvierna enligt smak och tycke och lägg på en jordgubbsbit. Låt stelna i kylskåpet en stund till.
IMG_6296
//Matilda

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.