Mer semlor åt folket!

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Om jag skulle behöva välja mellan ett bakverk eller bulle jag skulle äta för all evighet skulle det lätt bli semlor. Jag är en sann semmelälskare och ser rött när jag ser semlor med sylt (vad är det för galenskap va??), vilket är otroligt vanligt åtminstone här i Finland. Säkert vanligare än med mandelmassa. Nej, den perfekta semlan ska bestå utav en fluffig bulle med mycket kardemumma, en massa fyllning, helst gjord på hemgjord mandelmassa, som är rätt lös. Inte rinnig dock. Och mycket grädde. Jag föredrar runt lock framför trekantigt (mer att äta!) och givetvis florsocker. Ingen pärlsocker eller flagad mandel ovanpå.

Sen är det fritt fram att göra tolkningar på semlan, bara den innehåller de klassiska smakerna. Jag själv har ex. gjort semmelwhoopies och semmelcheesecake. Men inget slår en klassisk semla förstås!

Har du en lika stor förkärlek för semlor som jag? Då är detta inlägg för dig!

Fettisdagen närmar sig med stormsteg och redan nu ser man semlor överallt på internet och i bagerierna, med all rätt.

Vill du baka egna semlor hittar du grundreceptet HÄR.

Vill du göra galet god mandelmassa med rostad mandel i, HÄR är receptet. Och jag rekommenderar verkligen att göra egen mandelmassa om du aldrig testat det förr. Slår alla köpevarianter!

Känner du för att göra en tolkning på semlan, klicka HÄR för att komma till mitt recept på semmelcheesecake. Digistivebotten med kardemumma, mandelcheesecake, grädde, rostade bullsmulor och florsocker. En perfekt variant på semlan om du frågar mig.

//Matilda


Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *