Tårtbonanza!

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

I brist på nya recept tänkte jag visa en del tårtor och smörgåstårtor jag gjort och som aldrig visats på bloggen förut. Vissa har varit beställningar, vissa har jag gjort i skolan och vissa har jag gjort till mig själv.

Alla dessa tårtor har jag publicerat bilder av på mitt instagramkonto @matildaskafferep (följ mig gärna där!), men ni som inte följer mig där har ju missat det!

Så låt oss ta en titt på vad jag gjort:

Under mina sju månader jag nu gått på konditorlinjen har jag gjort en del tårtor. Det är ofta folk som beställer tårtor av oss och det är ju det roligaste som finns!

Två tårtor jag gjorde när jag var på min första praktik under utbildningen;

Här en semi-naked cake med vaniljbottnar, jordgubbskompott, dulce de leche och citron- och vaniljfrosting.

Andra bilden har jag lånat från min praktikplats instagram, @kaffia.cafe! En kolatårta med grädde, färska bär och chokladdekorationer.

Förra sommaren hade jag fått en beställning på veganska tårtor och smörgåstårtor till en studentfest.

Till smörgåstårtorna hade jag bakat eget bröd och fyllt de med ett lager avokadokräm, ett lager med havrefraiche, soltorkade tomater, basilika och annat gott och ett lager med rostad paprikaröra.

Ni vet klassika smörgåstårtor med skinkrullar, laxrosor, räkor, skivad gurka och tomat på. Det känns så… 90-tal liksom. När jag gör smörgåstårtor (och har fria händer förstås) vill jag ha på en massa färska, fräscha grönsaker, gärna någon frukt av något slag, mycket olika färger och även bygga på höjden lite så tårtan får mer liv. Rädisor, tunt skivad sparris och granatäppelkärnor är en favorit att ha på.

De söta tårtorna innehöll båda samma fyllning innehållandes bl.a en egenkokt jordgubbskompott, färska hackade jordgubbar, sojakvarg, vanilj och havregrädde. Otroligt god! Det stör mig att jag aldrig skrev ner receptet på fyllningen, då den blev så lyckad. Ena tårtan hade också chokladbottnar och en chokladfrosting. Kan varmt rekommendera att göra frosting på Oatlys På mackan (vegansk färskost gjord på havre) och havregrädde om du vill ha en vegansk frosting som blir stabil och tjock nog att spritsa och spackla tårtor med! Den andra tårtan innehöll ljusa tårtbottnar, spacklades med vaniljgrädde och dekorerades med jordgubbar och tårtgelé.

Till sist tänkte jag visa bild på två tårtor jag gjorde till min dimissionsfest då jag blev färdig kock förra våren. Tyvärr hade jag allt för mycket att tänka på just då och glömde totalt att fota de färdiga tårtorna före gästerna högg in, så fick endast ”detaljbilder”. Nåja, bättre än inget!

Det var alla tårtor det. En riktig tårtbonanza sannerligen! Hoppas jag kanske också inspirerade någon med detta inlägg, har ni några frågor om någon av tårtorna får ni mer än gärna kommentera eller mejla mig!

//Matilda

Kategorier: Matildas KafferepTags:

Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.