Ricotta- och limefyllda jordgubbar med choklad & kokos

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Påskveckan är här, våren är på ingång och jag cravear färska jordgubbar.

De sålde färska jordgubbar för 1 € i butiken förra veckan, då måste en ju bara slå till! Och i och med att det är påsk svängde jag ihop något gottigt och fräscht med en del av jordgubbarna. Världens enklaste att laga och supergott till påskbordet!

Jag fyllde mina med ricotta men mascarpone går lika bra. Eller citronskal istället för lime. Eller vit choklad istället för mörk choklad. Möjligheterna är många. Gott blir det oavsett!

Ricotta- och limefyllda jordgubbar med choklad & kokos:

10 st jordgubbar

ca 100 g ricottaost

1 – 1 1/2 msk florsocker

skal från 1 lime och en skvätt limesaft

smält mörk choklad

kokosflingor att rulla i

Nyp bort det gröna från jordgubbarna och gröp sedan ur lite av innehållet med en vass kniv. Blanda ihop ricotta, florsocker, limeskal- och saft. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa in fyllning i jordgubbarna. Smält choklad i mikron eller över vattenbad och doppa ändan i chokladen. Strö på/rulla i kokos och låt stelna i kylskåpet en stund.

//Matilda


Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.