Påskig rocky road

  Skrivet den   av   Inga kommentarer

Påsken är nästan slut, men påskgodis kan en äta för det!

I den här varianten på rocky road är det en massa goda saker, som alltid, men en mycket vårigare variant. Allt toppat med lime, mynta och kokos som mortlats ihop till ett grönt strössel som blir pricken över i:et!

Jag använde de nya Dumle-kolorna med limesmak, men vanlig Dumle går minst lika bra.

Påskig rocky road:

ca 16 bitar

150 g vit choklad

1 dl torkade tranbär + lite till dekoration

1 dl cashewnötter

1 dl pumpafrön

ca 10 st delade Dumle-kolor med limesmak

1/2 dl kokosflingor

rivet skal från 1 lime

1/2 dl färsk mynta (löst packade i ett dl-mått)

Mortla eller mixa ihop kokos, limeskal och myntablad till en grönt strössel. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och rör sedan ner alla ingredienser förutom det gröna strösslet. Rör om så att allt täcks av chokladen. Klä en form med bakplåtspapper eller använd ex. en liten aluminiumform. Häll upp blandningen i formen och jämna ut till en platta. Strö över lite extra torkade tranbär och det gröna strösslet. Låt stelna i kylskåpet en stund och skär sedan upp i bitar. Förvara i kylskåpet.

//Matilda


Bloggare: Matilda

Mitt namn är Matilda och är en 20-åring bosatt i Finland med ett brinnande intresse för bakning och matlagning. Nybliven kock till yrket och på väg att bli konditor. Två stora drömmar jag har är att ge ut en alldeles egen kokbok och att öppna ett konditori.

Kommentarer

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.