Din digitala receptbok för bakverk och efterrätter

Bakguiden är en online receptbok för alla som gillar det goda och söta här i livet. Hitta nya recept och inspiration hos oss, eller så delar du dina egna favoritrecept med oss!

creamBackar vi bakåt i tiden till 2003 så hade samma herre sina tankar på en matportal som bara skulle byggas och lanseras. Denna portal hette Matguiden och blev snabbt en succé för recept-suktande matfantaster. Några år senare såldes portalen vidare till nya ägare i Göteborg och tanken var alltid att starta upp ett liknande koncept igen vilket dröjde hela 6 år. Det var då tankarna kring att skapa Bakguiden föddes på riktigt och här är vi nu!

donutsBakguiden är ett privat projekt där vi dagligen jobbar med att fylla på med fler recept vilket kommer att ta oss ganska mycket tid. Därför hoppas vi innerligt att fler och fler personer ska hitta hit, registrera sig och ladda upp sina egna favoritrecept eller bara ta del av vad andra laddar upp och kommentera dessa positivt som negativt.

Psst! Under året kommer vi att fylla på skafferiet med nya recept och funktioner som gör Bakguiden ännu härligare att hänga i. Håll utkik!

Den franska drottningen Marie Antoinette skall hånfullt ha sagt att om de fattiga inte hade råd med bröd, kunde de ju i stället bara äta kakor – eller rättare sagt: ”Låt dem äta brioche!”. En vettig kvinna tycker vi på Bakguiden.