Kategori: Godis

Pumpatryffel

Recept på små chokladtryfflar, som blir ett läckert hemgjort godis till Halloween. De här söta pumporna dekorerar du lätt med Dr. Oetker Sugar Fondant och gelfärger.

Av Oetker

Spök-Cake Pops

Recept på hemgjort Halloween-godis, som kräver lite arbete, men är mödan värd när man både ser och smakar resultatet. Kommer göra succé på Halloween-festen!

Av Oetker

Oreo spökbollar

Små gulliga spöken som knappast skrämmer någon! Mixa oreokakor med färskost så har du innandömet till de små spökena klart. Doppa kylda bollar i vit choklad och dekorera med gelébönor och strössel. Bu så enkelt!

Läs noga innehållet på kakorna och gelébönorna. Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein. Fri från ägg.

Av Nilz Johansson Olin

Mozartkulor

Mozartkulor har ända sedan 1890 förgyllt många kalas. Välj en riktigt fin mandelmassa eller gör din egen på butikens bästa mandlar så blir dina Mozartkulor en given succé.

Av Nilz Johansson Olin

Farmors knäck

Inget julgodis har stått emot alla växlingar så väl som den klassiska knäcken. Knäck är, möjligen i sällskap med några få andra konfektsorter, att betrakta som en viktig del av ett svenskt julfirande.

Av Nilz Johansson Olin

Toffeefyllda browniebollar med mjölkchoklad och flingsalt

Ja, de är verkligen så goda som de ser ut. Fantastiskt goda och gillar du choklad lika mycket som mig så är de som en dröm. Perfekta som fika eller som en liten dessertbit efter middagen. Låt dem gärna ligga framme lite innan de ska serveras så toffeen i mitten blir sådär härligt mjuk. Du kan givetvis använda vilken sorts brownie eller även kladdkaka om du har en bit över men se till så den är lagom kladdig för att forma till bollar.

Av Nilz Johansson Olin

Ischoklad med kokosflakes

Supergod Ischoklad med twist! Rekommenderas lagom till jul.

Av Nilz Johansson Olin

Sötsura lingonremmar

Vanliga godisremmar innehåller inte särskilt många nyttigheter. Så vad sägs om att göra egna? Allt du behöver till dessa sega godingar är lingon och honung. Du kokar, mixar och låter sedan lingonsmeten torka i ett tunt lager i ugnen. Vips har du ett supergott godis!

Av Nilz Johansson Olin

Ostigt chokladbräck

Överraska med ett annorlunda chokladbräck. Det kanske är svårt att tro, men ost och choklad tillsammans med crunchiga sötmandlar och syrliga bär blir en garanterad hit.

Av Nilz Johansson Olin

Vit saffranstryffel

Underbart goda tryfflar med smak av saffran, vit choklad och kokos.

Recept från Julmaten.se

Av Nilz Johansson Olin