Kategori: Kladdkakor

Kladdkaka ”Rocky road” med kolafluff

Gör en kladdkaka med både nötter och godis i smeten. Toppa med ett oemotståndligt fluff som du gör på grädde och kolagodis. På med ännu mer godis och avsluta med att ringla över en god chokladsås. Mer kladdkakefrossa än så här blir det inte.

Av Nilz Johansson Olin

Sveriges godaste kladdkaka

Olof Viktors kafé i Skåne lagar Sveriges godaste kladdkaka. Här är receptet på den kladdigaste kakan du någonsin ätit. Nu har Mårten Göthberg, vd på Olof Viktors kafé tillsammans med författaren, konditormästare och bagarmästare Jan Hedh skrivit boken Gofika, proppfylld med Sveriges godaste recept. Här är deras version av en klassisk kladdkaka.

Tips! Servera kakan rumsvarm, aldrig kylskåpskall, med lättvispad grädde till.

Av Nilz Johansson Olin

After Eight-kladdkaka

Få saker passar så bra till kaffet som mintchoklad, och en kladdkaka med After eight tar denna kombo till nya höjder. Smält After eight är en välbeprövad metod för en god efterrätt, flitigt testat under 80-talet. After eight stoppas både i smeten och får garnera den härliga toppingen av tryffel - less is more, släng dig i väggen!

Av Gustaf Schmidt

Äppelkladdkaka

Trött på vanliga kladdkakor och vill testa något annorlunda? Isåfall är äpplekladdkaka ett väldigt bra alternativ, speciellt om du råkar tycka om äpplekakor!

Av Terése Olin