Kategori: Småkakor

Jordnötsbollar

Fyra ingredienser, lite kokos på toppen - det är allt som krävs för att göra dessa gudomligt goda och nyttiga jordnötsbollarna. Perfekta som energirikt mellanmål!

Av Nilz Johansson Olin

Kakmonster

Till alla kakmonster där ute! Nu kan du göra egna gulliga monsterkakor. Vanliga drömmar som blandats med karamellfärg och fått små ögon. Perfekt att bjuda på till barnkalaset eller till halloweenfesten.

Av Nilz Johansson Olin

Rocky Road kakor

Kakorna är små men mäktiga i smaken. Om du gillar Rocky Road-glass kommer du garanterat att älska dessa underbara kakor!

Av Nilz Johansson Olin

Hallongrottor

Hallongrotta eller syltkaka är en lättbakad småkaka, vars ljusa deg smakar vanilj och vars mitt kan fyllas med sylt. Detta är en klassisk svensk fika-kaka som smakar supergott!

Av Nilz Johansson Olin

Mandelmusslor

Mandelmusslor på klassiskt vis innehåller både söt mandel och bittermandel. De färdiggräddade mandelmusslorna fylls sedan med sylt eller bär och grädde.

Av Nilz Johansson Olin

Kolasnittar

Kärt barn har många namn och den här kakan kallas ibland sirapssnitt. Den är lätt att göra, blir lite seg men knaprig på ytan och har en vansinnigt god kolasmak.

Av Nilz Johansson Olin

Macroner – med apelsin- och chokladfyllning

De franska mandelbiskvierna med fyllning som passar bra till fikapausen.

Av Nilz Johansson Olin

Mandelformar – mandelmusslor

Gör egna mandelmusslor! Mycket enkelt att göra och blir inte överdrivet söta.

Av Nilz Johansson Olin

Minibiskvier med saffran och apelsin

Till det yttre är detta inget annat är små söta minibiskvier doppade i mörk choklad. Ta en tugga och det guldgula innanmätet blottas – en len smörkräm med tydlig smak av saffran och apelsin. Oemotståndliga munsbitar att duka upp på julens gottebord!

Av Nilz Johansson Olin

Peanut butter cup

Tänk snickers, fast som små munsbitar. Om du har ätit ischoklad till leda jul efter jul, är dessa peanut butter cups ett värdigt alternativ. Eller när som helst under året då du blir sötsugen. Choklad och jordnötter är alltid en vinnande kombination!

Av Nilz Johansson Olin